Pelastussuunnitelman tekstien muokkaaminen

Miten saan muokattua tekstiä?

• Tekstin lisäämiseksi tai muokkaamiseksi on mentävä Pelsun ‘Muokkaa dokumenttipohjaa’-osioon.
  • Painike löytyy suunnitelman etusivulta.

Sisällön muokkaamiseen on kolme eri keinoa

1. Tekstin lisääminen haluttuun kohtaan.
    • Lisätty teksti näkyy valitun kohdan vakiosisällön jälkeen.
  2. Valitun osion korvaaminen kokonaan
    • Vakiosisältö korvataan kokonaan uudella.
  3. Uuden pääkappaleen lisääminen
    • Luodaan kokonaan uusi otsikko

‘Muokkaa käyttötapatekstejä’-toiminnallisuuksista

• Sisällön muokkaus aloitetaan aina painamalla ‘+Lisää teksti’-painiketta
  • Tämä avaa tekstimuokkaustoiminnallisuuden.
    • Otsikkoon tulee kohdan nimi
    • Sisältöön haluttu teksti
    • Kappale-kohdasta valitaan mitä kohtaa muokataan
    • Silmä-symbolia painamalla voi esikatsella tekstiä
    • Otsikko rivin oikeasta laidasta löytyvällä miinus-painikkeella voi poistaa tehdyn muutoksen kokonaan.
    • Tallenna muutokset painikkeella muokkaukset tulevat näkyviin
    • Punaisen ‘x Poista’-painikeen avulla voi poistaa kaikki tehdyt muutokset.

Tekstin muokkaus

Tekstin lisääminen haluttuun kohtaan

• Valitaan kohta, johon tekstiä halutaan lisätä
  • Kirjoitetaan haluttu sisältö
  • Otsikkoa ei kirjata

Tekstin näkyminen suunnitelmassa

• Kirjoitettu sisältö näkyy vakiotekstin jälkeen.

Alaotsikon lisääminen

• Edellisen lisäksi, kirjataan ‘Otsikko’
  • Tällöin järjestelmä lisää otsikon sisällysluetteloon

Tekstin näkyminen suunnitelmassa

• Otsikossa

• Sisällössä

Osion korvaaminen

• Jos halutaan muuttaa jo olemassa olevaa tekstiä, tehdään seuraavat toimenpiteet
    • Painetaan ‘+Lisää teksti’-painiketta
    • Valitaan ‘Kappale’-kohdasta osio, joka halutaan muuttaa. Oikeaa kohtaa voi hakea hakukentän avulla.
    • Kun muutetaan tekstiä, on valittava osio, jonka perässä lukee’(korvaava)’.
    • Tällä valinnalla muutetaan koko olemassa oleva ohje.
    • Korvattaessa tulee aina kirjata ‘Otsikko’
    • HUOM! Mikäli korvaat osion, joka sisältää taulukon, häviää myös taulukko.
  • Sisällön korvaaminen vaihtaa suunnitelmasta löytyvän tekstin ‘Sisältö’-kohtaan kirjoitettuun tekstiin.

Tekstin näkyminen suunnitelmassa

• Tehdyt muutokset tulevat näkymään sisällysluetteloon ja tekstiosioon.
  • Korvattu teksti sijoittuu samaan kohtaan kuin missä alkuperäinen teksti oli.

Uuden pääkappaleen luominen

• Valitaan ‘Kappale’-kohdasta:
    • Uusi pääkappale
    • Valitaan minkä otsikon jälkeen tekstisisällön halutaan näkyvän.

Näkyminen suunnitelmassa

• Lisätty osio tulee sisällysluetteloon näkyviin numeroituna.

Tekstimuokkauksen toiminnallisuuksia

• ‘Muokkaa käyttötapatekstejä’-osion tekstisisällön muotoiluun voi käyttää tarvittaessa Markdown koodikieltä.
  • Tähän on linkki osion ylälaidassa

Tekstin muotoilu

Kun kirjoitat näin:

Näyttää se tältä: